I added 200g acidulated malt to correct the mash pH and added 11g CaSO4, 2g CaCl2, 3g MgSO4 as the recipe said to burtonise the water. I wasn't keen to push the sulphate levels higher than I did although I may test the limits of that another time.
Stepped mash: 65C (45 minutes), 72C (15 minutes) and a 78C mash out.
14/12/13 - Brewed with Huw
24/12/13 - Added 50g Columbus dry hops
28/12/13 - Bottled
2й экстрактный Hardcore IPA clone
(5.0 gallons/19 L, extract with grains)
OG = 1.084 FG = 1.020
IBU = 150 SRM = 11 ABV = 8.5%
Скрытый текст
Ingredients
2.0 lbs. (0.91 kg) Maris Otter pale malt
8.25 lbs. (3.7 kg) Coopers Light dried malt extract
20 AAU Simcoe hop pellets (90 mins)(1.7 oz./48 g at 12% alpha acids)
20 AAU Warrior hop pellets (90 mins)(1.3 oz./37 g at 15% alpha acids)
13 AAU Chinook hop pellets (0 mins)(1.0 oz./28 g at 13% alpha acids)
2.0 oz. (56 g) Amarillo hop pellets (dry hop)
Wyeast 1056 (American Ale), White Labs WLP001 (California Ale) or Safale US-05 yeast (1.5 qt./~1.5 L yeast starter)
1 cup corn sugar (for priming)
Step by Step
To get the proper level of bitterness in your beer, you must be able to boil your full wort. Steep crushed pale malt in
3.0 qts. (2.8 L) of water at 149 °F (65 °C) for 45 minutes. Rinse grains with 1.5 qt. (1.4 L) of water at 169 °F (76 °C). Add "grain tea" and malt extract to 5.25 gallons (20 L) of boiling water in your kettle. Boil for 90 minutes with Simcoe and Warrior hops added at the start and Chinook at knock-out. Cool, and add yeast as a 1.5-qt. (1.5-L) starter prepared 2–3 days earlier. Oxygenate well and let ferment for 3–5 days. Rack into a secondary fermenter and add Amarillo hops in a sanitized muslin bag. Rack the beer after one to two weeks, and bottle or keg as desired.
КМК то от первого надо охмеление взять, а их второго взять состав для сусла неохмеленку жидкую куперс, мантонс или др Лайт и чуть солода, смолоть его в блендере или растолочь скалкой, заварить в маленькой кастрюльке )))) и будет как ты хочешь ипу, ну может чуть радяшком нежели эталон
Пивоварня Coopers & BeerZavodik 2014 Занимаюсь пивоварением с 23.01.2014г. 1160 л. экстрактного пива 30л. Partial Mash пива Список приготовленных экстрактов
I added 200g acidulated malt to correct the mash pH and added 11g CaSO4, 2g CaCl2, 3g MgSO4 as the recipe said to burtonise the water. I wasn't keen to push the sulphate levels higher than I did although I may test the limits of that another time.
Stepped mash: 65C (45 minutes), 72C (15 minutes) and a 78C mash out.
14/12/13 - Brewed with Huw
24/12/13 - Added 50g Columbus dry hops
28/12/13 - Bottled
2й экстрактный Hardcore IPA clone
(5.0 gallons/19 L, extract with grains)
OG = 1.084 FG = 1.020
IBU = 150 SRM = 11 ABV = 8.5%
Скрытый текст
Ingredients
2.0 lbs. (0.91 kg) Maris Otter pale malt
8.25 lbs. (3.7 kg) Coopers Light dried malt extract
20 AAU Simcoe hop pellets (90 mins)(1.7 oz./48 g at 12% alpha acids)
20 AAU Warrior hop pellets (90 mins)(1.3 oz./37 g at 15% alpha acids)
13 AAU Chinook hop pellets (0 mins)(1.0 oz./28 g at 13% alpha acids)
2.0 oz. (56 g) Amarillo hop pellets (dry hop)
Wyeast 1056 (American Ale), White Labs WLP001 (California Ale) or Safale US-05 yeast (1.5 qt./~1.5 L yeast starter)
1 cup corn sugar (for priming)
Step by Step
To get the proper level of bitterness in your beer, you must be able to boil your full wort. Steep crushed pale malt in
3.0 qts. (2.8 L) of water at 149 °F (65 °C) for 45 minutes. Rinse grains with 1.5 qt. (1.4 L) of water at 169 °F (76 °C). Add "grain tea" and malt extract to 5.25 gallons (20 L) of boiling water in your kettle. Boil for 90 minutes with Simcoe and Warrior hops added at the start and Chinook at knock-out. Cool, and add yeast as a 1.5-qt. (1.5-L) starter prepared 2–3 days earlier. Oxygenate well and let ferment for 3–5 days. Rack into a secondary fermenter and add Amarillo hops in a sanitized muslin bag. Rack the beer after one to two weeks, and bottle or keg as desired.
КМК то от первого надо охмеление взять, а их второго взять состав для сусла неохмеленку жидкую куперс, мантонс или др Лайт и чуть солода, смолоть его в блендере или растолочь скалкой, заварить в маленькой кастрюльке )))) и будет как ты хочешь ипу, ну может чуть радяшком нежели эталон
Я попробую вечером расписать примерные свои действия, скину сюда.
да да. тут парни по опытнее есть, помогут все сделать правильно. Пиво получится реально лучше чем консерва, какая либо. я делал пробные 3 варки из неохмеленки, понравились, после них экстракты не очень пьются, как минимум через пару дней надо приступать )))
Пивоварня Coopers & BeerZavodik 2014 Занимаюсь пивоварением с 23.01.2014г. 1160 л. экстрактного пива 30л. Partial Mash пива Список приготовленных экстрактов
да да. тут парни по опытнее есть, помогут все сделать правильно. Пиво получится реально лучше чем консерва, какая либо. я делал пробные 3 варки из неохмеленки, понравились, после них экстракты не очень пьются, как минимум через пару дней надо приступать )))
Вот прикинул рецептик, прошу откорректировать и дополнить))):
ингриденты:
Солод какой и сколько гр?
3.0 kg muntons light
20 AAU Simcoe hop pellets (90 mins)(48 g at 12% alpha acids)
20 AAU Warrior hop pellets (90 mins)(37 g at 15% alpha acids)
13 AAU Chinook hop pellets (0 mins)(28 g at 13% alpha acids)
(50 g) Amarillo hop pellets (dry hop)
Дрожжи Safale US-05 yeast (обязательно ли делать стартер? Или просто на поверхность высыпать?)
Декстрозу на карбонизацию
Step by Step
To get the proper level of bitterness in your beer, you must be able to boil your full wort. Steep crushed pale malt in
3.0 qts. (2.8 L) of water at 149 °F (65 °C) for 45 minutes. Rinse grains with 1.5 qt. (1.4 L) of water at 169 °F (76 °C). Add "grain tea" and malt extract to 5.25 gallons (20 L) of boiling water in your kettle. Boil for 90 minutes with Simcoe and Warrior hops added at the start and Chinook at knock-out. Cool, and add yeast as a 1.5-qt. (1.5-L) starter prepared 2–3 days earlier. Oxygenate well and let ferment for 3–5 days. Rack into a secondary fermenter and add Amarillo hops in a sanitized muslin bag. Rack the beer after one to two weeks, and bottle or keg as desired.
Какое кол-во воды нужно для приготовления сусла? Кипятить все сусло целиком нет возможности(((
На какой литраж расчитывать исходя из 3х кг неохмеленки?
это все на 19 литров у тебя, те все ингредиенты и доводишь объем до черточки в 19 литров. По солоду я пока не скажу.
А вот кипчтить хмель советуют лучше в воду обычной литра 3-4( определимся исходя из твоей кастрюли) далее в другой кастрюле тоже 3-4 литра воды влить неохмеленку и закипятить и вылить в бак, затем ту воду что кипятил с хмелем, а потом доведешь до 19 литров холодной водой чтоб 25 град была не выше. Дрожжи регидрируй, стартер если нет мешалки то не делай. Но можно и высыпать на поверхность
Пивоварня Coopers & BeerZavodik 2014 Занимаюсь пивоварением с 23.01.2014г. 1160 л. экстрактного пива 30л. Partial Mash пива Список приготовленных экстрактов
это все на 19 литров у тебя, те все ингредиенты и доводишь объем до черточки в 19 литров. По солоду я пока не скажу.
А вот кипчтить хмель советуют лучше в воду обычной литра 3-4( определимся исходя из твоей кастрюли) далее в другой кастрюле тоже 3-4 литра воды влить неохмеленку и закипятить и вылить в бак, затем ту воду что кипятил с хмелем, а потом доведешь до 19 литров холодной водой чтоб 25 град была не выше. Дрожжи регидрируй, стартер если нет мешалки то не делай. Но можно и высыпать на поверхность
Если не сложно, можешь прикинуть в бирсмите, я уменьшил массу неохмеленки, а кол-во хмеля нет...
ок щас буду считать на 2 литра воды для кипячения хмеля. в другой кипяток сделаешь и выльешь в бак, где уже будет неохмеленка. кипятитьу тебя не где 5 литров воды+сусло )))
Пивоварня Coopers & BeerZavodik 2014 Занимаюсь пивоварением с 23.01.2014г. 1160 л. экстрактного пива 30л. Partial Mash пива Список приготовленных экстрактов
Форум домашних пивоваров, виноделов и самогонщиков приветствует тебя, гость! Для открытия полного функционала портала и комфортности времяпрепровождения у нас, настоятельно рекомендуем зарегистрироваться или авторизоваться!