Что за биттер в марте-то?
Биттеры разные бывают)))
В прошлый раз любые были. Но чтобы иметь шансы на победу - ESB варить надо :). Кто-то даже американскими сортами хмеля доохмелял, что не совсем в стиль. Но людям нравилось.
Борь, я вот не вполне с тобой согласна ;) (По понятным причинам ;))
http://www.bjcp.org/...les/style08.php
8A. Standard/Ordinary Bitter
Flavor: Medium to high bitterness. Most have moderately low to moderately high fruity esters. Moderate to low hop flavor (earthy, resiny, and/or floral UK varieties typically, although US varieties may be used).
8B. Special/Best/Premium Bitter
Flavor: Medium to high bitterness. Most have moderately low to moderately high fruity esters. Moderate to low hop flavor (earthy, resiny, and/or floral UK varieties typically, although US varieties may be used).
8C. Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)
Flavor: Medium-high to medium bitterness with supporting malt flavors evident. Normally has a moderately low to somewhat strong caramelly malt sweetness. Hop flavor moderate to moderately high (any variety, although earthy, resiny, and/or floral UK hops are most traditional).